”Jeg skriver til dig for at sige af hjertet TAK for det du og FertilityCircle har bidraget med til processen med at blive gravid og få vores ønskebarn. 

Efter mange års forsøg lykkedes det os endelig at blive gravide med et fryseæg i april 2018. Den 28. december 2018 blev vores ønskebaby Vilfred født.”

Sådan skrev Mia til mig for snart et par måneder siden.

Mia har både gået i 1:1 forløb hos mig og deltaget på FertilityCircle.

Her kan du læse, hendes beretning (og på billederne kan du se allerskønneste lille Vilfred og hans mor):

“Jeg valgte at starte hos Nanna, da jeg syntes hendes fokus på kost og ernæring, livsstil og ens tanker omkring det at være ufrivillig barnløs lød spændende. Desuden var det meget vigtigt for mig, at FertilityCircle indbefattede fysiske møder, hvor jeg mødte andre med fertilitetsudfordringer.

Jeg døjede med meget uregelmæssige menstruationer. Faktisk kunne der gå 1,5-6 mdr. i mellem dem. Efter at have prøvet at blive naturligt gravide i 1 år, startede vi på IVF-behandlinger. Det viste sig nemlig at min ene æggeleder var uden passage og sammenholdt med mine uregelmæssige menstruationer og en let nedsat sædkvalitet hos min kæreste, vurderede fertilitetsklinikken, at vi skulle starte op med IVF direkte.

Efter adskillige forsøg var vi imidlertid ikke blevet gravide. Og jeg begyndte at se mig om efter, hvad jeg i øvrigt kunne gøre for at styrke fertiliteten.

Ud over fertilitetsproblemerne døjede jeg også med en række andre udfordringer. Blandt andet havde jeg, siden jeg var barn problemer med oppustet mave og skiftevis forstoppelse og tynd afføring. Og i årene op til FertiliytCircle havde jeg også tendens til sure opstød, knopper på overarmene, misfarvet tunge, nedsat nattesyn, stærk svedlugt og nedsat energiniveau i perioder. Foruden diagnoser på 3 autoimmune sygdomme.

Jeg har ændret en hel del efter forløbet hos Nanna. Blandt andet undgår jeg glutenholdig mad fuldstændig og får meget mere grønt i min mad. Men jeg har også ryddet ud i hverdagskemien derhjemme. Ligesom jeg supplerede FertilityCircle med 1:1 sessioner, hvor jeg bl.a. fik lavet en afføringsanalyse pga. mine fordøjelsesproblemer.

Det var udfordrende i starten med kostændringer, men det var virkelig givende at være sammen med andre kvinder i samme situation på FertilityCircle – at kunne dele råd, udfordringer, gode vaner samt tanker og frustrationer omkring fertilitetsforløbet var guld værd.

Det har virkelig overrasket mig at kost, målrettede tilskud samt livsstil i form af færre kemikalier i ens miljø betyder så meget for ens velvære, energi og hormonbalance.

Jeg har ingen problemer med min mave længere, så længe jeg spiser glutenfrit. Og jeg har generelt fået mere energi, når jeg lever efter Nannas kostprincipper. Desuden har jeg lært at sige PYT og ikke slå mig selv i hovedet, hvis jeg ikke lever efter principperne eller der opstår tanker i fertilitetsprocessen, som ikke er frugtbare.

Jeg kan helt klart anbefale ernæringsterapi og FertilityCircle til andre kvinder. Det har gjort en kæmpe forskel for mig at få indsigt i og ændret min kost, ligesom viden om kosttilskud, kemi og mindset har været super brugbart for mig.

Desuden har det været så berigende at møde andre kvinder i samme situation i en fysisk gruppe, ligesom Nannas skønne væsen, måde at undervise på og evne til at rumme vores historier, frustrationer samt sejre har været virkelig godt.”

 

PS. Jeg starter ny FertilityCircle op her den 25. april. Der er stadig enkelte pladser. Vil du med? Så smut herover og læs mere. 

PPS. Mia har i dagens anledning fået et andet navn, da Mia ønsker at være anonym. Billederne der er brugt har jeg (selvfølgelig) fået lov til at bruge af Mia. Og se hende lige ovenfor. Ren babylykke. Årh, mit hjerte smelter.

 

 

Hvad tænker du?