I dette indlæg kan du møde Camille. Hun startede i ernæringsterapeutisk forløb i December 2015. Det er altid en hårfin balancegang at anbefale kostændringer til mennesker med (tidligere) spiseforstyrrelser. Og det havde Camille.

Men der var ingen tvivl (hos mig) om, at kostændringer skulle der til, hvis Camille skulle få det bedre (og blive gravid). Hun havde massive fordøjelsesproblemer med daglige smerter og 8-20 daglige toiletbesøg. Hun havde prøvet adskillige adskillige kure (herunder FODMAP og kulhydratbegrænset kost). Og hun havde været i fertilitetsbehandling i et halvt år med beskeden om, at hun var ‘besværlig at styre’.

Her kan du læse Camilles egne ord:

Positiv graviditetstest Ca“Jeg havde 4 gode grunde til at starte hos Nanna.

  1. Få styr på min sarte fordøjelse
  2. Hun havde erfaringer med spiseforstyrrelser
  3. Hun kunne hjælpe mig med min PCOS
  4.  Jeg ville gerne være gravid!

Jeg havde fået anbefalet Nanna af den psykoterapeut, jeg gik hos for at komme ud af min spiseforstyrrelse.

Det var vigtigt for mig, at det sted jeg valgte, havde kendskab til spiseforstyrrelser, så jeg ikke ville få tilbagefald, nu hvor jeg følte, at jeg havde styr på min spiseforstyrrelse. Det var også virkeligt vigtigt for mig, at få mere styr på min kost i forhold til min PCOS og min mave, for at komme til bunds i dette – og dermed hjælpe kroppen til at blive gravid.

Jeg har altid haft en sart mave/haft maveproblemer/irritabel tyktarm, hvilket har givet mig mange sygedage og til tider gjort min hverdag uoverskuelig at komme igennem. Jeg havde virkelig brug for at komme til én, som kunne få mig ud af dette helvede, og det kunne Nanna.

Efter bare 1 gang hos Nanna, havde jeg fået en ide om, hvad jeg skulle gå hjem og gøre, og det var faktisk ikke så uoverskueligt, som jeg havde frygtet. Små skridt ad gangen og jeg kom hurtigt ind i nogle nye og gode rytmer, som hurtigt viste sig at give pote.

Mine mavesmerter og gener forsvandt overraskende hurtigt, og jeg fik også mere energi. Der var nogle ting, der var lidt svære for mig i starten, men da jeg fandt ud af, hvad det gjorde ved mig og min krop, var det pludselig ikke så svært at holde mig til kosten.

Jeg har ændret min kost og min måde at tænke ”mad” på. Både hvordan det skal sættes sammen, og hvad der er godt for lige mig. Det er ikke altid jeg kan holde mig til Nannas anbefalinger, men hvis jeg bevist ikke gør det, så kender jeg konsekvensen – så jeg ved jo efterhånden at det virker.

“Jeg er blevet gravid!”

Det bedste der er kommet ud af, at have gået hos Nanna, er at jeg har fået styr på min fordøjelse, min kost og vitaminer, og at jeg efterhånden kender min krop rigtig godt. Derudover er mit sidste ønske også gået i opfyldelse – jeg er blevet gravid!

Jeg startede i fertilitetbehandling, da jeg fik at vide at jeg havde PCOS. Vi kæmpede længe for at finde den rigtige dosis medicin til mig, da jeg var utrolig svær at styre i følge lægerne. Vi blev insemineret gang på gang uden held. Jeg mener, jeg startede hos Nanna efter jeg havde brugt mit 4. forsøg på insemineringen. Efter den 6. insemineringer til og 1 år i fertilitetsbehandling kunne jeg teste positiv. Men det var rejsen værd.

Jeg vil helt sikkert tage Nannas råd og vejledning med mig resten af livet. Nu ved jeg hvordan min krop reagerer, og jeg ved hvad min krop har godt af. Det er til tider svært, når man har en utrolig sød tand, PCOS og en spiseforstyrrelse i skabet, men inderst inde ved jeg nu, hvad der er rigtigt. Jeg føler jeg er kommet utrolig langt.” Camille.

Hvad tænker du?